Cursussen voor peuters

Beweging is de sleutel voor ontwikkeling

Leren lopen stelt de peuter in staat meer van de wereld om zich heen te ervaren. Peuters gaan op onderzoek uit en krijgt hierdoor steeds meer vertrouwen. 

Ritme, balans en melodie

 

Zelfvertrouwen is erg belangrijk bij het leren lopen. Ritme en balans helpen hierbij en zijn daarnaast ook belangrijk voor de spraakontwikkeling. Peuters hebben veel interesse in de melodie en het ritme van taal. Na mate ze ouder worden gaan ze steeds actiever de taal gebruiken.  

 


Peuteryoga

 

Peuteryoga is een speelse yogavorm en helpt je kindje bij het verwerken van alle indrukken die ze op doen in de wereld om zich heen.  Ze kunnen al steeds meer zelf doen, maar de aanwezigheid van een ouder is in deze leeftijd nog heel belangrijk. Peuters leren door alles te onderzoeken en na te doen. Het nabootsen van dat wat ze om zich heen zien komt terug in de yogalessen. De ritmische bewegingen zorgen voor plezier en vertrouwen in zijn eigen lichaam. Ze vinden het heerlijk om te bewegen op het ritme van liedjes of versjes.


Kindergebaren

 

In de peuter leeftijd komt de spraak steeds meer op gang. De passieve woordenschat is veel grote dan de woordjes die ze al gebruiken. Door taal te ondersteunen met gebaren krijg je meer inzicht in dat wat je peuter je wil vertellen. Het brengt je kindje meer in contact met de taal en draagt bij aan een goede ontwikkeling. Naast taal staan spel, beweging en liedjes centraal binnen de Kindergebaren lessen.

 

 

 

 

 

Babygebaren: niet meer TEGEN je kindje praten, maar echt samen communiceren

Cursus Kindergebaren

Kindergebaren voor peuters is bedoelt voor kinderen van 1,5 tot 2 jaar. Het  brengt je kindje meer in contact met de taal en draagt bij aan een goede ontwikkeling. Spelenderwijs worden verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd door middel van verhaaltjes, spelletjes liedjes en gebaren(taal). 

Cursus Peuteryoga

Peuteryoga is een speelse yogavorm voor ouders en kinderen van 1 t/m 2,5  jaar oud. Het kan helpen bij het verwerken van alle indrukken die ze op doen in de wereld om zich heen. Peuteryoga is een combinatie van yoga en dans, liedjes en beweegspelletjes. 

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie over ons cursus aanbod?
contact