Cursussen voor baby's

Spel bevordert de interactie tussen ouder en kind

 

Spelenderwijs ontdekt je baby de wereld om zich heen, hierbij vormt de interactie tussen ouder en kind de basis van het leerproces. Baby’s leren al taal voordat ze kunnen praten. Maak daarom veel contact met je baby en reageer als je kindje contact met jou wil. Het is heel belangrijk dat je samen praat, samen speelt, voorleest en liedjes zingt.

Liedjes en versjes

 

Samen liedjes zingen is een mooie activiteit waar je baby veel plezier aan beleeft. Ze vinden het fijn om je vertrouwde stem te horen en het is een vrolijke manier om contact te maken. Baby’s herkennen liedjes en versjes aan hun ritme. Dat is het begin voor het leren praten.

Leren praten is een lang leerproces waar veel bij komt kijken. Maar er zijn meer manieren waarop baby’s kunnen aangeven wat ze denken en wat ze nodig hebben: met hun lichaamstaal en met gebaren. Het is belangrijk om goed naar je baby te kijken, zo kun je de signalen leren herkennen. Toch kan het best lastig zijn wanneer je niet precies begrijpt wat je kindje bedoelt. Als zij honger of dorst hebben, pijn of als ze het te koud of warm hebben, zijn ze niet in staat om hier zelf iets aan te doen. Deze en vergelijkbare oorzaken kunnen stress opleveren.


Babyyoga

 

Babyyoga en massage zijn een prettige manier voor je baby om zich te ontspannen en om contact te maken. Je beweegt samen met je kindje in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. En ook de ouders! Ook jij kan ontspannen tijdens de yoga en genieten van het contact en het plezier van samen spelen.


Babygebaren

 

Vanaf ongeveer 6 maanden kun je met je baby beginnen met Babygebaren. Het gebruik van gebaren maakt het voor jou als ouder veel makkelijker om adequaat te kunnen reageren op je baby. Het zorgt voor minder frustratie bij jou en je kindje en dus ook minder stress.
Wanneer baby’s beginnen met brabbelen kunnen ze dit met een gebaar ondersteunen en ons duidelijk maken wat ze willen, zien of denken. Door hier als ouder weer op te reageren merken ze dat hun gebrabbel en gebaren effect hebben. Op die manier wordt communicatie een tweerichtingsverkeer! Je baby hoeft niet af te wachten maar kan met een gebaar zelf een gesprekje beginnen.

 

 

 

 

 

Babygebaren: leer je baby gebarentaal

Cursus Babygebaren

De Babygebaren cursus voor ouders en baby’s vanaf 6 maanden, geeft een diepgaande kijk op het Babygebaren-programma. Je krijgt als ouders en opvoeders waardevolle technieken om de communicatie- en taalontwikkeling van je baby te stimuleren.

Cursus Babyyoga

Babyyoga is een speelse en gezonde bewegingsvorm voor baby’s van 3 maanden t/m 1 jaar oud. Het is een manier om je baby zichzelf te laten ontdekken en om het contact tussen ouder en kind te versterken. Babyyoga is een combinatie van yoga en massage, liedjes en beweegspelletjes. 

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie over ons cursus aanbod?
contact