Ontdek de magische Kamishibai: het verteltheater

Voorlezen is leuk, gezellig én leerzaam. Maar het kan nog leuker… met een verteltheater! Steeds vaker worden boeiende verhalen tot leven gebracht op prachtige A3-platen die perfect passen in een betoverend vertelkastje. Oorspronkelijk afkomstig uit Japan, heeft dit unieke verteltheater, bekend als Kamishibai, de kracht om de nieuwsgierigheid van kinderen te wekken, zelfs voordat het kastje geopend wordt.

Het geheim zit hem in de gesloten doos die de aandacht van kinderen vasthoudt, waardoor hun concentratie op het verhaal wordt versterkt. Dit verhoogt hun vermogen om informatie te onthouden en te verwerken. Bij elke nieuwe plaat wacht een verrassing, die de betrokkenheid vergroot en een gevoel van samenhorigheid creëert. Kinderen worden gestimuleerd om gezamenlijk na te denken over oplossingen voor de uitdagingen die in het verhaal naar voren komen.

Benieuwd naar welke verhalen we op A3 formaat aanbieden? Kijk hier onder voor een overzicht.  Wil je zelf ook aan de slag met de Kamishibai? Je kunt hem hier bestellen voor 79,95 euro, of als je handig bent dan kun je er zelf een maken!

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie over ons cursus aanbod?
contact