Gebaren ervaringen van ouders

Na twee lessen kwam haar eerste gebaar! Wat een mijlpaal, Gaia deed het gebaar voor eten.

Jessica moeder Gaia (7 mnd)

Livia was net 1 jaar geworden toen we met de cursus Babygebaren startte. Ongeveer 5 weken later maakte ze al haar eerste gebaar LEKKER! Ook haar grote zus Nora van 3 jaar doet gezellig mee. Bekijk hier een mooi filmpje van Livia die LEKKER gebaard.

Livia gebaard LEKKER

Marjolijne mama van Livia (14 mnd)

Op 3 augustus 2013 zijn we met de cursus Babygebaren gestart. Erg leuk. Al mag er in de eerste les best wat minder achtergrond en theorie. Misschien komt dat omdat ik praktisch ben ingesteld? Ik wil meteen DOEN! Twee maanden later maakt Cato haar eerste gebaar! Overduidelijk en vaak. geluid. Echt TE leuk! De cursus hadden we net afgerond. We waren ook voor de cursus al begonnen met oefenen. Maar het gebaar voor VOGEL daarentegen was helemaal nieuw en die volgde al snel. Cato vindt de dvd van Lotte en Max en de boerderijdieren superleuk! Ze veert op bij paaaaa(rd) en natuurlijk poessssss en maaaa (= miauw geloof me!). Zo schattig.  Ik kijk uit naar het volgende gebaar.
Een tip voor andere ouders: “Houd het leuk en doe niet teveel tegelijk. Het is geen wedstrijd.”

Madelon mama van Cato (12 mnd)

Wij zijn met Babygebaren begonnen toen onze dochter 6 maanden was. In het begin kostte het wel wat moeite om door te zetten, vooral als je de eerste weken niet zo veel terug ziet. Maar vanaf dat ze begon te gebaren (rond 8 maanden) is het erg leuk en zijn we zelf enthousiast aan het gebaren. Ik betrapte me er laatst op, dat ik in mezelf ‘waar zijn mijn sokken?’ gebaarde. Emke is nu 14 maanden en neemt een gebaar over zodra je het maakt en ze kan het op het juiste moment ‘re-produceren’. Ze praat er ook bij: ‘boek dicht’ zei ze gister. Leuk!

Peggy mama van Emke (14 mnd)

Stef is nu bijna 2 jaar en hij zegt opeens heel veel woordjes. Het grappige is dat ik hem woorden hoor zeggen waarvan ik denk, hoe kan hij dat nou zo goed zeggen. Maar nu weet ik waar het vandaan komt hij heeft het geleerd van de Lotte en max dvd en ik lees veel het boek voor. Ik zie nu dat hij daar veel van geleerd heeft. Ik gebruik de gebaren regelmatig maar niet overal dat voelt voor mij niet natuurlijk. Wat ik wel vind is dat Stef alles heel duidelijk kan aangeven met wat hij wil of bedoeld. Dat is erg prettig.

Manon mama van Stef (22 mnd)