Ontdek de wereld samen met je kindje

Kindergebaren Spelend Wijs

Neem jij elke dag een moment om samen met je kindje iets leuks te doen?
Kindergebaren voor thuis, in de kinderopvang en het onderwijs.

Kindergebaren Spelend Wijs is een nieuw programma voor de brede ontwikkeling van jonge kinderen van 2 tot 5 jaar. Het doel is om kinderen aan de hand te nemen, zodat ze zelf hun eigen talenten en kwaliteiten ontdekken en leren initiatief te nemen, met elkaar te communiceren en samen te werken.

Spelenderwijs worden verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, door middel van verhaaltjes, spelletjes, liedjes en met behulp van gebarentaal. Er wordt gewerkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Rondom dit thema worden spelactiviteiten aangeboden ter stimulering van een brede ontwikkeling.

Tijdens deze spelactiviteiten komen de woorden en gebaren steeds terug in verschillende situaties en diverse verbanden, waardoor kinderen die beter kunnen begrijpen en onthouden.

De lessen van KSW zijn een mooie aanvulling op de voor- en vroegschoolse educatie programma’s (VVE)  die veel gebruikt worden in kinderopvang en het onderwijs. Het uitgangspunt van het programma is dat kinderen veel sneller leren als je de taal ondersteunt met gebaren en wanneer ze samen met hun ouders op ontdekkingsreis gaan.

Cursus Kindergebaren

Kindergebaren Spelend Wijs is speciaal ontwikkeld als een ouder-kind cursus. Je krijgt als ouder waardevolle technieken om op speelse wijze de verschillende ontwikkelingsgebieden bij je kind te stimuleren. Naast tips voor leuke activiteiten die jullie ook thuis kunnen doen, zullen jullie samen elke les nieuwe gebaren leren.

Kindergebaren@Home

Kennismaken met Kindergebaren, gezellig met een groep vriendinnen en hun kindjes? Dat kan tijdens deze leuke cursus bij jou thuis.

Workshop Kindergebaren

Losse lessen volgen kan ook. Regelmatig organiseren we workshops rond om feestelijke thema’s. Naast een gezellige ochtend samen met je kind, leer je ook beiden iets nieuws dat je thuis direct kunt toepassen.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie over ons cursus aanbod?
contact